Menu
Holisme

Welke cadeaus heb jij mogen ontvangen?

Klankschaal

Het werken met alternatieve geneeswijze is een cadeau geweest dat op mijn pad is gekomen. In eerste instantie in het ervaren van alternatieve coaching. Jaren later de ervaring in wat klank en trilling van klankschalen met je kan doen als mens. Want wauw wat heeft dat geholpen mij dichter bij mijzelf te brengen. Ik herinner mij een moment dat ik na de afspraak naar buiten liep en mij weer puur voelde. Puur zonder vervuiling, gewoon Eline zonder bepaalde wrok of eigenlijk Eline zonder verhaal. Ik was er, in het hier en nu. Dit voelde zo fijn.

Dit smaakte naar meer

Ik besloot om de 1e cursus te volgen van resonantieherapeut. Ik leerde werken met stemvorken zodat ik mijzelf ‘schoon’ kon maken. Daarnaaste leerde ik mijn intuïtieve vermogen te vergroten en hoe ik mijzelf zoveel mogelijk schoon kon houden. Vervuiling van energieën zoals negatieve energie, energie van anderen welke ik had opgepikt kon ik nu gaan schoonmaken door de trilling van de klank. Dit betekende wel dat ik altijd mijn stemvorken mee moest nemen. Met een weekendje weg, op vakantie altijd wanneer ik mijzelf bijvoorbeeld aan het einde van de dag zou willen schoonmaken. In het begin deed ik dit maar het voelde onwennig. Ik voelde het verschil waarop ik het toch bleef doen.

Na een tijd kwam cursus 2 om de hoek kijken. Nog een stap verder qua ontwikkeling, dichter bij mijzelf komen en schoonhouden. Maar ook in de materialen waarmee ik zou gaan werken. Ik kwam in een soort tweestrijd te staan van: Wat nu? Qua ontwikkeling wou ik hier zeker  mee verder. Alleen met het oog op wanneer ik vanaf daar verder zou gaan, ik steeds meer materialen aan zou moeten schaffen.. Daar lag op dat moment niet mijn interesse.

Toeval bestaat niet
Ik nam mijn tijd en liet het even zijn. De 2e cursus was aantrekkelijk alleen niet aantrekkelijk genoeg want anders had ik er al wel JA tegen gezegd. En toen was daar een onverwachts cadeau. Tijdens het neuzen op de app van leuke aanbiedingen kwam ik in diezelfde tijd een cursus Reiki 1ste graad tegen. De omschrijving sprak mij zo aan en hiervoor had ik niks anders nodig dan mijzelf. Wat leek mij dit mooi en bijzonder. Ik had wel eens van Reiki gehoord maar verder niet. Hier voelde ik echt de JA welke ik bij die andere miste. Ik schreef mij in en leerde dat Reiki Universele Levensenergie is.

Door het leren werken met energie ben ik nog dichter bij mijzelf gekomen. Het was, en het blijft zo’n mooi gevoel om energie te voelen stromen én dat ik dit altijd bij mij heb. De beleving van wat energie zowel met mij als met anderen doet, wauw J. Ik maakte er elke dag gebruik van. Dat ik dit heb mogen leren voelde als een verademing. Ik kon het altijd doen, als ik in de auto zat terwijl we bijvoorbeeld met zijn tweeën onderweg naar familie waren.

Bij Reiki 2de graad leerde ik werken met energie op afstand. Ik vanaf mijn plek en de ander op zijn of haar locatie. Dit was zo’n bijzondere gewaarwording en tevens supergaaf. Het voelde als een bevestiging dat energie zo sterk en puur is. Dat er energie voor iedereen is en dat energie geen grenzen kent.

Ont-wikkelen
Gaandeweg in mijn leven zijn er wikkels om mij heen gekomen, denk bijvoorbeeld aan niet helpende gedachten en overtuigingen. Door te ont-wikkelen kom ik steeds een laagje dichterbij mijn eigen ik. Ondertussen heb ik veel geleerd en de kracht van energie ervaren. Vanuit mijn interesse en opgedane contacten las ik destijds een stuk over de Holistische Therapeut. Ik voelde dat dit de verbindende en aanvullende factor was van alles wat ik hiervoor al had geleerd. Zo volg ik op dit moment met veel plezier de opleiding Holistisch Therapeut.

Holistisch Therapeut

Als holistisch therapeut kijk je vanuit het perspectief dat alles met elkaar verbonden is. Jouw lichaam, geest en ziel. Bijvoorbeeld tijdens het ervaren van een lichamelijke klacht kijken we niet alleen naar die plek. De oorzaak van de klacht kan ook worden gevonden in emotionele problemen of psychische problemen. Omdat alles met elkaar in verbinding staat kan je de lichamelijke klacht aanpakken echter als de bron -de oorzaak van waar de klacht vandaan komt- niet wordt aangepakt dan kan de klacht op den duur weer tevoorschijn komen.

“Als je doet wat je altijd deed krijg je wat je altijd kreeg.”

Nu zo’n driekwart jaar verder heb ik zoveel mooie tools in mijn gereedschapskist mogen toevoegen. In eerste instantie is deze bijzondere reis een leerproces voor mijzelf. Ik groei, ik bloei maar soms is het ook confronterend. Dan komen er cadeaus op mijn pad waar ik in eerste instantie niet op zat te wachten. Dan is er de keus of ik maak ze open zodat ik vanaf daar verder kan groeien of ik laat het cadeau liggen. Wanneer hij blijft liggen weet dan dat er altijd een moment kan zijn dat je het weer tegen kan komen. Zo kies ik ervoor om in beweging te blijven, gepaard met vallen en opstaan. Fietsen hebben we vroeger veelal ook niet zonder slag of stoot geleerd toch?

Door het geleerde te delen kan ik zelf waar nodig verder helen. Omdat ik het zó mooi vind gun ik dit iedereen waarop ik heb besloten de praktijk Your Innerlight te starten terwijl ik nog met de opleiding bezig ben. Er zitten namelijk al zoveel tools in mijn gereedschapskist dat ik dit te waardevol vind om het gebruik ervan uit te stellen. 

Alleen ga je misschien sneller, samen kom je verder 

Wanneer je zelf iets wilt dan heb je hier zelf naar te handelen. Een ander doet het niet voor je. Als je zelf om hulp vraagt kan de ander er voor je zijn om je te helpen alleen jij hebt zelf jouw pad te bewandelen. Soms wordt het vragen om hulp nog als een teken van zwakte gezien. Eigenlijk is dit ontzettend jammer. Inmiddels ben ik het als een teken van kracht gaan zien. Af en toe vind ik er echt nog wel wat van wanneer ik om hulp vraag. Alleen weet ik nu dat het mij sterker maakt en ik vanuit weerstand naar leerstand ga.

Hoe krachtig is het als je om hulp vraagt want dat is het moment dat je ervaart dat je er zelf even niet uitkomt. Dat de kennis en de middelen waar jij nu over beschikt nog niet genoeg zijn om het alleen te doen. Hoe mooi is het dan om uit te reiken naar de ander zodat je nog krachtiger mag worden. Hierdoor zal je kennis vergroten en ruimte ontstaan om een volgende keer weer uit te reiken of zelf om hulp kunnen worden gevraagd. Ook dit is een vorm van geschenk welke jij aan jezelf kan geven.

In de vakantie tot rust komen

Een tijd geleden waren we op vakantie waar mijn bonuszoon aangaf dat het druk in zijn hoofd was. Zo ontstond bij ons het idee om voor te stellen om met Reiki te gaan werken. Zijn vader had vanuit zijn eigen ervaring verteld hoe ik dit deed, dat hij aangaf dit ook wel te willen. Ik nam mijn tijd om voor te bereiden, tot rust te komen en daarna gaf ik hem Reiki. 

Een kleine maand later had mijn bonuszoon op zijn manier aan zijn vader had gevraagd of ik dat ene van de camping niet even kon doen. Welke doorvroeg want deze begreep het in eerste instantie niet. Zo vertelde hij of ik dat met mijn handen niet even bij hem kon doen, hier werd hij rustig van in zijn hoofd. Reiki? Ja dat. Waarop zijn vader mij vervolgens erbij riep omdat onze (bonus) zoon een vraag voor mij had. Mijn hart maakte een sprongetje toen ik dit hoorde.

Er was een behoefte om iets anders te voelen dan op dat moment de ervaring was. Dit had hem teruggeleid naar het moment op vakantie dat hij een ervaring had gekregen van rust en ontspanning. Het gewoon even mogen zijn zonder al die gedachten.

Natuurlijk is het hebben van vakantie in deze slechts een bijzaak en kan je altijd een moment kiezen wanneer jij de behoefte voelt om tot rust te komen.

Het gebruiken van Reiki brengt je in het hier en nu. Een kalme geest, ontspanning en een open hart zodat jij volledig kan gaan leven. Voluit en bewust.

Zoals je hebt kunnen lezen kunnen we dit ook samen op afstand doen. Jij vanuit jouw huis en ik vanuit de praktijk. Hoe mooi is dat. De energetische behandeling op afstand is net zo krachtig als een fysieke behandeling. De energie gaat altijd daar heen waar het nodig is in het lichaam op elk niveau (fysiek, spiritueel, emotioneel, mentaal en energetisch).

Ik ben benieuwd wat jij in jouw leven als cadeaus kan zien?

Eline Spanhak Over de auteur

Eline Spanhak is coach en energetisch behandelaar in haar eigen Praktijk Your Innerlight. Haar missie is om jou je eigen licht weer te laten vinden zodat je optimaal kan gaan stralen. Door haar holistische kijk is Eline als een fakkel die jouw pad verlicht. Ze maakt gebruikt van universele levensenergie ook wel gekend als Reiki en Energie is overal, kent geen grenzen en is er voor iedereen dus ook voor jou. Voel je weer vrij om te stralen.

Website: http://www.yourinnerlight.nl/

Liefs Eline Spanhak

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter