Menu
Body & Mind

Wat is geluk?

Geluk is voor iedereen zo anders. Vraag je aan 10 mensen wat geluk voor hen betekend dan krijg je verschillende antwoorden. Dit omdat iedereen stuk voor stuk uniek is. Jij en ik zijn anders opgevoed, op een andere plek opgegroeid en we hebben andere normen en waarden.

De vraag wat is geluk kwam naar voren toen ik buiten was. Ik was nog geen 5 minuten buiten en ik zag een vogel hoog in de boom. Hij viel op omdat hij met zijn zwarte grote vleugels gespreid op een tak zat. Op het moment dat ik hiernaar keek kreeg ik de gedachte “wat mooi dat hij daar zo hoog zit. Stil op een stak met zijn vleugels wijd. Wat een geluk dat ik dit zo heb mogen zien.  Hé, wat een geluk!”

Voor mij is dit geluk omdat ik ervan kan genieten om zoiets te zien.

Ik had nog geprobeerd om een foto te maken alleen dit was te hoog en ver weg en daarbij gingen de vleugels vervolgens weer naar binnen.

Helaas. Gelukkig is een foto niet nodig om terug te gaan naar dit gevoel. Een foto is tastbaar en kan helpen jou het niet te doen laten vergeten. Een herinnering zal altijd bij je blijven en niet vergaan. 


Hoe krachtig is dat!

In ieders leven is geluk verschillend. Voor de een zijn het kleine dingen voor de ander zijn het andere of grotere dingen. Hierin noem ik geen goed of fout, enkel en alleen dat geluk voor jou en mij verschillend kan zijn.

Cadeaus van de natuur

Geluk had ik een tijdje geleden ook in zo’n vorm. Terwijl ik fietste zag ik in mijn ooghoeken ineens een eekhoorn langs de boom omhoogklimmen. Zo omhoog de top in. Ik was echt even overdonderd van wat ik net had gezien. Ik woon al ruim 6 jaar in deze omgeving en kom regelmatig langs deze plek. Nooit eerder heb ik zo een eekhoorn dichtbij huis gezien. Hoe cool is dat. Wauw! Zelfs wanneer ik dit deel voel ik nog de verbijstering en blijdschap dat ik dat heb mogen zien.

Daar waar jij je aandacht op richt groeit. De afgelopen tijd zijn er meer van dit soort situaties voor mij tekenend van geluk mij overkomen

Geluk dat er uit het niets voorlangs mijn fiets een marter voorbij glipt. Iets wat ik nooit heb gezien terwijl ik het laatste half jaar wekelijks op dat tijdstip daar langs fiets. Een gebeurtenis wat in mijn optiek niet zo vaak voorkomt.

’s Ochtends vroeg of eigenlijk was het ’s nachts kwamen er op de fiets gedachten naar voren.

“Zou ik het eerste deel van de blog welke ik heb staan over geluk al online zetten of toch nog even wachten?” Ik was er nog niet over uit waarop ik dat vraagstuk heb geparkeerd omdat ik op dat moment buiten was en niks aan de situatie kon doen. Zo ben ik weer met mijn aandacht naar het fietsen gegaan.

Ineens zag ik vanuit mijn ooghoeken een vogel van rechts mijn kant op komen. Ik wist niet wat mij overkwam. De vogel kwam half vliegend half zwevend dichterbij en wat ik toen zag raakte mij. Een witte kop, wat rond. Het besef dat het een uil was. Zoiets had ik nog nooit in mijn leven in de wilde natuur gezien. (Gewoon langs het fietspad, bovenlangs een sloot, over de weg vliegend zijn reis vervolgend).

Het zien van de uil voelde als een waanzinnig cadeau. Wat een geluk dat onze wegen kruisten. Ik voelde mij dankbaar dat ik een teken kreeg. In mijn ogen zag ik de uil als teken van wijsheid.  Dat ik mag vertrouwen op mijn kennis en wijsheid. Het voelde alsof ik het allemaal al wel weet en dat de antwoorden op vragen binnenin mij zitten.

Dat zijn voor mij zegeningen van geluk. Het hoeft niks te kosten.

Oké misschien toch wel. Het kost tijd. Tijd om van A naar B te gaan en om buiten te zijn. Dat is wat het mij kost.

Hoe simpel dit ook mag lijken, geloof mij als ik zeg dat naar buiten gaan soms iets is wat mij energie kost. Ja, het geeft mij energie maar man, soms kost het mij een portie energie om naar buiten te gaan. Het buiten zijn is fijn alleen daarvoor heb ik eerst van de bank of stoel af te komen. Te stoppen met datgene wat ik aan het doen ben. Naar de gang te lopen om mijn schoenen aan te trekken, jas aan te doen, sleutel mee (dan praat ik nog niet over de hardloop variant van naar buiten gaan ;)) en dan hup naar buiten.

Hou op met luisteren naar jouw hoofd

Het is niet dat ik mij aanstel! Mijn hoofd vindt dat soms zo verrekte lastig. Mijn hoofd vind dan dat ik prima zit of ben daar met datgene wat ik aan het doen ben. Gewoon lekker comfortabel en dan verzin ik ineens om daaruit te gaan om naar buiten te gaan.

Dankbaar en gelukkig voel ik mij dat ik heb mogen leren en steeds weer nieuwe dingen leer. Zo weet ik dat mijn hoofd meestal wil kiezen voor de makkelijkste weg. Dat ik steeds beter heb leren bewustzijn waardoor ik kan luisteren naar mijn intuïtie welke aangeeft dat ik graag naar buiten wil.

Eenmaal op het moment dát ik dan buiten ben zoals nu dan denk ik Wauw! Nog geen 5 minuten buiten, ik zie die vogel daar zo zitten en kort daarna inspiratie om te delen wat geluk voor mij inhoud.

Voor mij een bevestiging dat het zo de moeite waard is om naar mijn intuïtie te luisteren want anders had ik niet buiten gelopen en dat kunnen zien.

Wanneer heb jij geluk?

Geluk kan je zo groot en klein maken als je zelf wilt. Natuurlijk spreek ik van geluk als ik bijvoorbeeld een lot heb gekocht en ik win 1000 of 10.000 euro. Alleen heb je dan geen geluk als je 1 euro wint of 0,50 cent wint ik bedoel je had ook niks kunnen winnen. Je had ook een 0 terug kunnen krijgen terwijl je zo’n lot hebt gekocht.

Het is net hoe jij naar de dingen kijkt en hoe jij naar jouw leven kijkt. Naar waar jij geluk uit kunt halen.

Spreek je van geluk wanneer jij:

  • Tussen de regenbuien door jij je van plek naar plek kan verplaatsen
  • Kan schaatsen op natuurijs
  • Een negatieve corona testuitslag krijgt
  • Een spontaan moment vrij hebt om wat leuks te doen
  • Naar buiten kan om van de zon te kunnen genieten
  • Het verkeer en de stoplichten veelal mee hebt

Ik ben benieuwd nadat jij dit zo hebt gelezen of je weet wat geluk voor jou is.

Eline Spanhak Over de auteur

Eline Spanhak is coach en energetisch behandelaar in haar eigen Praktijk Your Innerlight. Haar missie is om jou je eigen licht weer te laten vinden zodat je optimaal kan gaan stralen. Door haar holistische kijk is Eline als een fakkel die jouw pad verlicht. Ze maakt gebruikt van universele levensenergie ook wel gekend als Reiki en Energie is overal, kent geen grenzen en is er voor iedereen dus ook voor jou. Voel je weer vrij om te stralen.

Website: http://www.yourinnerlight.nl/

Liefs Eline Spanhak

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter