Menu
Mijn innerlijke reis

Ik wil met jullie een ervaring delen die mijn leven totaal heeft veranderd. Beter gezegd mijn leven totaal op de kop heeft gezet! Ik voel me sindsdien gelukkiger en completer dan ooit.

De mensen die me kennen zeggen wel eens “maar jij was toch altijd al gelukkig?”

Ja, dat klopt. Ik ben altijd al een opgewekt persoon geweest die het positieve in alles en een ieder wil  zien. Getrouwd met een leuke vent waar ik zielsveel van hou, twee heerlijke kinderen (nu pubers), een eenmanszaak in de fotografie en daarnaast werkzaam in zorg. Financieel geen zorgen,  een leuk huis, hond, gezondheid… Wat wil ik nog meer?  

Toch miste ik wat. Ik ben gelovig opgevoed, geloof in een God, maar niet op de manier zoals het werd ingeprent door opvoeding en kerk.

Al jaren was ik me aan het verdiepen in spiritualiteit en vroeg me af “Wie ben ik?” “Waarom ben ik hier op aarde?”

Ik verlangde enorm naar meer bewustwording en inzicht in mezelf. Ik had ook het gevoel ergens niet bij te kunnen, iets wat er al was, maar wat ik niet kon pakken. Iets wat mij belemmerde om dichtbij mezelf te komen.

Ruim een jaar geleden heb ik een Ayahuasca ceremonie (innerlijke reis) gedaan. Mijn intentie was; wakker worden!

En dat heb ik geweten.
Het was een bijzondere ervaring waarbij ik een verlichtingsmoment mocht meemaken.  Energie die ik nog nooit heb ervaren, gierde door mijn lijf. Meditatie werd daarna een feest en de dagen en weken erna kreeg ik continue nieuwe inzichten. Ik voel me sindsdien heel dicht bij mezelf en leef zoveel mogelijk in het hier en nu en zooo vrij!

Ik weet nu wie ik ben en dat ik niet mijn lichaam, gedachtes en emoties ben. De inhoud van al die boeken die ik had gelezen kwam tot leven. Ik begrijp het nu niet alleen, ik beleef het!

Ik voel me verbonden met iets wat groter is dan ik zelf ben. (‘t Voelt voor mij als God/ De Bron) en dat is nooit meer weg gegaan. Het maakt dat ik het gevoel heb dat er voor me gezorgd wordt en dat ik het niet meer alleen hoef te doen. Ik volg mijn hart in alles wat ik doe en voel een vuur van binnen branden dat me een onvoorwaardelijk vertrouwen geeft dat ik op de goede weg ben en dat niks me kan tegenhouden.

Hierdoor kwam ook Zoma Opleidingen op mijn pad. Ik wist niet wat ik met al die nieuwe energie en belevingen aan moest en ging me verdiepen in Reiki. Op een voorlichtingsochtend waar werd verteld over Reiki, hoorde ik over de opleiding tot Holistisch Therapeut. Ik hoefde er niet over na te denken; ik kwam thuis!

Ik besef dat je misschien denkt: “Ayahuasca.. wat eng! Niks voor mij! ” Maar misschien raak je wel geïnteresseerd en ga je googelen. Weet dan dat Ayahuaca voor een ieder anders uit kan werken. Iedereen heeft zijn eigen reis te maken. Je ruimt letterlijk je binnentuin op.

De reden dat ik je dit verhaal vertel, is niet dat ik je wil overtuigen dat je een Ayahuasca ceremonie moet gaan doen. Het heeft bij mij een deur geopend naar een vrijer leven. Er zijn ook andere wegen, denk bijvoorbeeld aan Reiki, meditatie, ademhaling of andere technieken.

Mijn boodschap is dat ik wil uitdragen dat er meer is. Dat het leven dat je nu misschien als ‘gewoontjes’ ervaart ook magisch kan worden. Dat je het waard bent om het maximale uit je leven te halen. Dat ook jij je passie kan leven en je dromen achterna kunt gaan.  Dat ook jij kunt leven vanuit flow, in overgave, zonder angst van wat komen gaat. Ook voor jou is er een leven van meer geluk, meer genieten. Een leven in het hier en nu, los van alles wat geweest is en wat gaat komen. Dat ook jij aangeleerde patronen/gedragingen of beperkende overtuigingen los kunt laten die je weerhouden helemaal jezelf te zijn.

Wat je je misschien afvraagt:

Heb jij dan nooit meer tegenslagen? Ben jij nooit meer verdrietig?

Tuurlijk wel. Emoties zijn er en die beleef ik nu nog intenser dan voorheen. Emoties willen me iets vertellen, maar ik identificeer me er niet meer mee. Ik kan ze gewoon laten zijn en ook weer loslaten.

Ik voel me rijk door het besef dat ik iedere keer weer opnieuw mag thuiskomen in mezelf en de stilte mag zoeken, door alleen maar mijn ogen te sluiten en alles los te laten en te accepteren wat is zonder het te willen veranderen. Dan ontstaat er ruimte en vrijheid, gelukzaligheid waar alleen ik zelf bij kan komen. Wat er ook gebeurt om me heen, chaos en ellende, ik kan in het oog van de orkaan de rust en vrede in mezelf vinden, iedere keer opnieuw.  

Het besef: alles is al in mij!

Zoals Gangaji zegt;

Ik zit niet meer vast aan mijn verhaal en ben gestopt mezelf te zoeken in gedachten, emoties en omstandigheden en lichamelijke voorstellingen. Het maakt dat ik niks meer buiten mezelf nodig heb om gelukkig te zijn. IK BEN VRIJ!

Gangaji

Of zoals Eckhard Tolle zegt;

Hoeveel je hier op aarde ook bereikt mag hebben, als je geen weet hebt van deze levende waarheid, ben je als een zaadje dat niet ontkiemd is en ga je aan het ware doel van het menselijk bestaan voorbij.

Eckhard Tolle

Robert Bridgeman;

Als je hier nieuwsgierig van wordt..
Als je ook het verlangen voelt…
Als je ook meer uit het leven wilt halen…
Als je ook gewoon gelukkig(er) wilt zijn..
dan rest mij alleen nog maar te zeggen;
Geloof niks van wat ik zeg, maar onderzoek het zelf.

Robert Bridgeman
Danielle Pluimers Over de auteur

In dit leven mag ik de rol spelen van Daniëlle Pluimers, echtgenote en moeder van twee pubers, Tom (17) en Floor (16). Samen met mijn man (die mij achter de schermen ondersteund) run ik sinds 2002 een eigen eenmanszaak in de fotografie. Na 25 jaar in de zorg als verpleegkundige te hebben gewerkt, werk ik sinds 7,5 jaar parttime op de huisartsenpost regio Arnhem. Augustus 2019 ben ik gestart met de opleiding Holistisch Therapeut. Onlangs hebben mijn man en ik besloten te starten met Holistisch Coaching, met als doel anderen te inspireren en de weg te wijzen naar een lichter leven vol liefde en vitaliteit.

Website: https://www.plumecasa.nl/

Liefs Danielle Pluimers

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter