Menu
Holisme

Mijn droom leven!

Spiritualiteit

Onlangs zaten onze zoon en ik samen op de veranda te genieten van een maaltijd die we samen hadden klaargemaakt.  Quality time waarin een mooi gesprek op gang  kwam.

Onze zoon Tom (17)  is onlangs begonnen met een beroepsopleiding Maatschappelijke zorg. Hij vertelde over een gebeurtenis op school, waarbij hij met een goed onderbouwd verhaal, met respect naar de ander,  opkwam voor zichzelf. De loopbaan coach was getuige van het gebeuren en vertelde Tom erg onder de indruk te zijn van de manier waarmee hij had gedeald  met de situatie. Hij was zichtbaar verbaasd hoe Tom, als jongen van 17, zich zo goed kon uitdrukken. Ik voelde mijn trots groeien, terwijl ik zat te luisteren naar zijn verhaal. Ik zei tegen Tom dat als hij nu al goed kon opkomen voor zichzelf, het heel goed zal gaat doen in de zorg. Opkomen voor jezelf maakt dat je er helemaal voor een ander kan zijn. Ik gaf aan zo enorm trots op hem te zijn!

Voor mezelf opkomen

Vervolgens vertelde ik dat ik zelf vroeger niet goed voor mezelf kon opkomen en me vaak misbruikt voelde door anderen, omdat ik niet duidelijk grenzen kon stellen. Ik voelde me regelmatig uitgemolken door klanten die het onderste uit de kan wilde hebben en voelde me niet gezien en serieus genomen in het werk wat ik had geleverd als fotografe. Door onuitgesproken verwachtingen werd ik vaak teleurgesteld. Ik heb er veel van mogen leren. Ik besefte toen al wel dat ik voor mezelf en die ander duidelijkheid moest geven om verandering te bewerkstellingen. Zoveel jaren later weet ik dat die ander een spiegel van mezelf is geweest. Ik nam mezelf toen niet serieus en hoe kan die ander mij dan serieus nemen?  Daarbij vond ik het moeilijk om me zelf te laten zien en hield mezelf onbewust klein.

Ik vertelde Tom een ervaring van mezelf om duidelijkheid te geven over al mijn uitspraken en acties binnen het gezin. Een verhaal om duidelijk te maken dat door je hart te volgen, deuren opengaan. Deze ervaring wil ik ook met jullie delen.

Vipassana ervaring

Vorig jaar november heb ik de 10-daagse Vipassana meditatie retraite gedaan. Dit houdt in dat je 10 dagen 10 uur per dag mediteert in stilte zonder oogcontact met anderen. De techniek laat zien dat je door concentratie je bewustzijn kan vergroten. Je leert gewaar te worden van alle sensaties in je lichaam die in contact staan met het onderbewuste. Door te werken met deze techniek leer je zonder oordeel te observeren wat er is zonder het te willen veranderen. Door alles te laten zijn zoals het is en te beseffen dat alles weer voorbij gaat, verdwijnt pijn en ongemak en kan oud zeer, trauma’s, belemmerende overtuigingen die in je onderbewuste zijn opgeslagen, opgeruimd worden.

Toen ik éénmaal door had hoe het werkte, werd ik loei enthousiast en fanatiek. Ik had de tools in handen om mijn eigen binnentuin aan te vegen en mijn lichaam en geest te zuiveren. Ik merkte dat mijn hoofd steeds helderder werd en ook mijn zintuigen werden scherper naarmate de dagen voorbij gingen. Ik hoorde geluiden die ik nog nooit had gehoord, terwijl het doodstil was om me heen. Ik  zag energie om me heen die ik normaal niet kon zien en mijn smaak was zo intens dat het water al in de mond liep bij de gedachten aan eten.  Alles smaakte heerlijk en zo puur. Ik genoot volop van de tijd met mezelf zonder afleiding, al voelde het lichamelijk voor mij zwaar, omdat ik veel fysieke pijnen (blokkades) ervaarde in mijn lijf. Ik accepteerde het en keek er naar en de pijnen lostten op.  Ik ervaarde opnieuw dat ik zoveel meer was dan enkel mijn lichaam, gedachten en emoties.

Bovennatuurlijke ervaring

De zesde dag kreeg ik een beeld op mijn netvlies wat een aantal  keren terug kwam. Het leek op een zaal met mensen die naar een scherm keken met een groot oog erop. Ik keek als observator vanuit de achterzijde van de zaal tegen de donkere ruggen aan en zag een wit silhouet zitten achter in de zaal naast het gangpad, die ik associeerde met mezelf. Ik merkte dat ik mezelf de vraag stelde wat het moest voorstellen en ik hoorde vervolgens een stem die antwoordde; ‘Dat is jouw zaal!’ De stem leek vanuit mijn binnerste  te komen en klonk licht en vrouwelijk en zat daarbij vol humor. De stem gaf de boodschap door dat ik klaargestoomd werd voor het grote werk. Ik zou healer, coach en spreker worden en een persoon die het volk zal gaan leiden. De stem nam woorden in de mond die ik zelf nooit zou gebruiken en het klonk als woorden uit de bijbel die ik als kind vaak had gehoord. 

De stem die sprak

De stem vertelde dat ik van de reiki-behandelingen in mijn studio zou blijven  genieten, echter ligt het plan al vast dat ik wereldwijd ga opereren in samenwerking  met mijn partner Dries, mijn broer en zus. De steun van Dries  zal onvoorwaardelijk zijn en onze krachten samen maken dat we op wereldniveau een verschil gaan maken voor vele mensen. Ik zal een brug vormen tussen holistische wereld en medische wereld en ik word een boodschapper en doorgeefluik naar de medische wereld. Er zullen jaren overheen gaan en het gebeurt stap voor stap.

De stem vertelde dat mijn kracht ligt in mijn omgang met anderen en dat ik me makkelijk kan afstemmen op mensen uit alle lagen van de bevolking, waardoor ik een grote groep mensen kan bereiken.  Hoe en wat, daar zal ik vanzelf achter komen door mijn hart te volgen. Vol ongeloof luisterde ik naar alles wat er werd gezegd. Vragen werden beantwoord, mijn gevoel ging alle kanten op.

Zelfs het schrijven van een boek werd genoemd, terwijl ik helemaal de ambitie niet heb om te schrijven.  

Mijn opgebouwde klantenkring gecreeërd door mijn fotografie, gaat van pas komen om een grote groep mensen te kunnen bereiken.

De verbouwing van ons huis wat al jaren in de planning stond, werd afgeraden. Er komt een andere plek in de natuur met mogelijkheden om onze droom te realiseren. Het gespaarde geld moeten we gebruiken voor spirituele en persoonlijke groei.

Over mijn eerste tatoeage, waar ik al een half jaar over twijfelde, zou ik de laatste dag van de Vipassana duidelijkheid krijgen betreft plaats en afbeelding.  

De dialoog heeft gevoelsmatig uren geduurd en ik raakte erg in de war. Het was zoveel informatie en ik kon het allemaal niet verwerken. Ik had het gevoel gek te worden, tegelijktijd wist ik in mijn hele wezen dat het waar was wat er werd gezegd.

Mijn tattoo

De laatste dag van de Vipassana zat ik schuin achter een meisje. We mochten weer praten en enthousiast had ze een gesprek met diegene die voor me zat. Tijdens haar verhaal haalde ze haar arm te voorschijn en liet vol trots haar nieuwe tattoo zien met mijn ohm teken en de plek die ik voor ogen had. Voor mij was dit gebeuren een bevestiging dat alles wat er gezegd was in de dialoog geen verzinsel was.  Het vuur in mezelf wat ik al sinds de ayahuasca ervaar, werd opgelaaid. Het gevoel van een missie is sindsdien nog sterker geworden.

Mijn droom leven

Na dit verhaal te hebben verteld, begreep Tom me beter. Hij had geen idee wat ik vaak bedoelde met ‘mijn droom leven’ en wist niet dat ik boodschappenhad doorgekregen, waardoor ik weet dat ik word geleid in alles wat ik doe, zolang  ik maar mijn gevoel luister.  Ik besef dat ik alleen maar mijn hart hoef te volgen en mee hoef te bewegen met  het leven. Ik  voel daarbij een onvoorwaardelijk vertrouwen in Het Universum, God, De Bron, hoe je het ook wilt noemen.  Angst heeft plaatsgemaakt voor een diep verlangen. Het is een missie geworden, een passie waar ik voor leef.

Ik praat vaak over mijn missie en werk zelf met de wet van de aantrekkingskracht. Ik visualiseer en manifesteer en creeër daardoor mijn eigen wereld. Terugkijkend op het afgelopen jaar ben ik nu werkzaam als energiewerker en is reiki  niet meer weg te denken uit mijn leven. Ik ben samen met mijn man een coaching bureau gestart en deel mijn ervaringen aan een ieder die het maar wil horen. Tijdens mijn fotografie-opdrachten ontstaan de mooiste gesprekken. Ik werk naast de fotografie ook parttime op de huisartsenpost en ben nu bezig om reiki te intergreren op de werkvloer om levenskwaliteit te verhogen en de werksfeer te verbeteren. De brug tussen de holistische en medische wereld wordt geslagen. De energie stroomt!!!

Ik leef mijn droom, het leven voelt magisch en ik geniet van ieder moment!

Voel je je geraakt door mijn verhaal en wil je meer weten, voel je vrij om van gedachten te wisselen.

Ik hoop je te ontmoeten!

Warme groet,

Danielle

Danielle Pluimers Over de auteur

In dit leven mag ik de rol spelen van Daniëlle Pluimers, echtgenote en moeder van twee pubers, Tom (17) en Floor (16). Samen met mijn man (die mij achter de schermen ondersteund) run ik sinds 2002 een eigen eenmanszaak in de fotografie. Na 25 jaar in de zorg als verpleegkundige te hebben gewerkt, werk ik sinds 7,5 jaar parttime op de huisartsenpost regio Arnhem. Augustus 2019 ben ik gestart met de opleiding Holistisch Therapeut. Onlangs hebben mijn man en ik besloten te starten met Holistisch Coaching, met als doel anderen te inspireren en de weg te wijzen naar een lichter leven vol liefde en vitaliteit.

Website: https://www.plumecasa.nl/

Liefs Danielle Pluimers

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter