Menu
Spiritualiteit

Je huid en de maan

Je huid en de maan

De maan reist in 28 dagen om de aarde. Dat is precies het aantal dagen dat de huid nodig heeft om zich te vernieuwen. Je huid gaat dus van nature al mee op het ritme van de maan. Wanneer je ook jouw huidverzorging met dit ritme mee laat bewegen, kun je de werking versterken en krijgt je huid alle rust en aandacht die het nodig heeft.

Ik heb het gevoel dat we tegenwoordig door ons drukke leven vergeten dat wij in verbinding staan met de natuur. Dit klinkt misschien een beetje zweverig maar dat is het eigenlijk niet. Ik ga je uitleggen hoe je de werking van je huidverzorging kunt versterken door mee te gaan met het ritme van de maan.

De maanfasen

Het is misschien wel handig om te weten dat de maan vier verschillende fasen kent. En elke fase zorgt voor een andere behoefte van huidverzorging. De zon schijnt op de maan. Bij volle maan kunnen we de verlichte helft helemaal zien. Zien we de maan niet dan hebben we het over nieuwe of donkere maan. Zie je vervolgens een maansikkel die steeds verder uitgroeit tot een ronde, volle maan; die fase heet wassende maan. Wordt de volle maan weer kleiner, dan noemen we dat afnemende maan. 

Wil je weten wanneer welke maan aan er nu de hemel staat? Er zijn tal van apps die je kunt downloaden om daarachter te komen. Zoek op ‘maan’ of ‘moon’ in je app store en je vind verschillende apps die interessant zijn!

Nieuwe Maan

Op het moment dat wij de maan niet kunnen zien, is er een Nieuwe Maan op komst. De perfecte maanstand om tot rust te komen, even alles te laten voor wat het is, en je niet druk te maken. Het is verstandig om tijdens deze maanfase alcohol en koffie even te laten staan. Maar hoe pas je dit toe in je huidverzorging?

Beautyritual tijdens deze maanfase: Natuurlijke producten met een ontspannende werking.

Zeg gedag tegen alcoholhoudende reinigingsproducten en gun je huid in deze periode wat rust. Kies met de nieuwe maan op komst voor groen. Denk aan natuurlijke producten gemaakt van planten en kruiden, zoals aloë vera, kamille of lavendel. Lief voor huid en haar. Wil je zeker weten dat je goed zit? In de huidverzorgingsproducten van Evolve Organic Beauty, zitten 100% natuurlijke ingrediënten.

Wassende Maan

Dit is de periode waarin de maan groeit van een nieuwe maan (onzichtbaar) tot een mooie volle maan (verlicht). Tijdens deze maanfase neemt de huid de werkstoffen van je huidverzorging nog beter op. Je huid heeft in deze periode behoefte aan natuurlijke, rustige behandelingen. Wil je jouw huid laten herstellen van teveel zon of een barre winter, dan kun je bij deze fase de beste resultaten verwachten.

Beautyritual tijdens deze maanfase: Huidverbeterende serums

Tijdens wassende maan is het zelf herstellend vermogen van je huid het grootst. Help je huid een handje door in de avond te kiezen voor een huidverbeterend serum in plaats van een vollere nachtcrème. Hiermee zorg je ervoor dat je huid de nodige herstel krijgt tijdens je slaap.

Volle Maan

De maan in volle glorie. Ik vind het altijd zo prachtig om te zien én te ervaren. Je voelt tijdens volle maan heel sterk dat de energie super krachtig is. De ideale tijd om deze energie in te zetten voor je huid. Oftewel: Time to shine! Daarnaast geeft deze fase je een extra productiviteit boost en is dit hét moment om kristallen op te laden in het maanlicht.

Beautyritual tijdens deze maanfase: Verfrissende huidproducten en edelstenen.

Edelstenen en kristallen laden zichzelf op bij volle maan. Daarom is dit de perfecte face om stenen zoals rozenkwarts, robijn of amethist toe te voegen aan je gezichtsverzorging. Gebruik bijvoorbeeld een rondgeslepen edelsteen om olie of créme aan te brengen op je huid. Of neem een ontspannende edelstenenmassage. Kalmeer een onrustige/onzuivere huid met rozenkwarts. Wil je meer kleur in je gezicht gebruik dan robijn.

Volle maan maakt je productiever en socialer dan anders. Echt uitrusten en goed slapen kunnen tijdens deze fase lastig zijn. Gebruik daarom verfrissende huidproducten om je huid weer te laten stralen. Een hyaluron roller voor onder je ogen kan wonderen doen tijdens een onrustige nacht!

Afnemende Maan

De naam afnemende maan zegt het al. De maan wordt steeds kleiner. Een fijne tijd om je lichaam te resetten door spanningen weg te masseren en de gifstoffen af te voeren. Een massage heeft tijdens een afnemende maan een extra sterke uitwerking. In deze periode laten oneffenheden zich sneller verwijderen en helen littekens beter.

Beautyritual tijdens deze maanfase: Huidverbeterende massages.

Neem afscheid van een doffe, grauwe huid en krijg een gezonde blos. Een huidverbeterende gezichtsmassage werkt ontspannend, geeft energie, vermindert stress, stimuleert de bloedsomloop en helpt ontstekingen voorkomen. Je kan het ook heel gemakkelijk thuis zelf doen.

Wrijf tien seconden je handen tegen elkaar. Leg vervolgende je handen op je voorhoofd en neem een moment rust. Strijk dan met je vingers van binnen naar buiten. Van je neus over je wangen, van je wenkbrauwen naar je slapen en van je kin naar je oren. Vergeet de spieren boven je wenkbrauwen niet te masseren net als je kaaklijn en je oren. Pak je oorschelp en oorlellen tussen duim en wijsvingers en maak drukkende bewegingen met je vinden. Doe dit zolang als jij wil, alles is mooi mee genomen.

Alles in de natuur heeft zijn eigen cyclus. Er is tijd voor activiteit en een tijd voor passiviteit en rust. Kijk maar naar de seizoenen. De ontwaking in de lente, volgt op de rust in de winter. En de oogst in de herfst op de energievolle zomer. Alleen als onze huid regelmatig kracht kan putten en volgens haar natuurlijke ritme mag leven, kan ze haar functies vervullen.

De valkuil op gebied van huidverzorging en huidverbetering is dat we het makkelijk vinden om bezig te zijn met de buitenkant en de binnenkant een beetje vergeten. Wil jij je huid dus echt verbeteren? Ga dan mee op het ritme van de natuur en vergeet vooral de binnenkant niet.

The sun sees your body, the moon sees your soul!

Sanne Bolck Over de auteur

Na jaren op de “normale” manier te hebben gewerkt kwam ik erachter dat ik niet op het juiste pad zat. Ik miste verbinding en diepgang. Deze heb ik gevonden als Holistisch Huidcoach. Door een holistische behandelmethode en natuurlijke producten kan ik de true beauty naar voren halen en de soul in balans brengen. Selflove en selfcare zijn de sleutelpunten naar een stralende huid. Kennis en advies doorgeven over hoe dit te bereiken is het allermooiste!

Website: https://www.beyout.nl/

Liefs Sanne Bolck

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter