Menu
In je kracht gaan staan

Wat is je kracht?

We worden allemaal in onze kracht en verlicht geboren. Door je opvoeding en andere levenservaringen bouwen we steeds meer schildjes en/of muurtjes om ons heen. Tijdens ons volwassen leven lopen we hier weer tegen aan en raken hierdoor uit balans, gaan ons hierdoor ziek, getriggerd en ongemakkelijk voelen. Als we uit balans zijn, willen we niets liever dan weer in onze kracht komen. Het is je geboorterecht om in jouw eigen kracht te staan en hoort bij jouw authenticiteit. Hierdoor leef jij je mooiste leven!

Je kracht verliezen

Toen ik belangrijke pijlers in mijn leven (werk, huis, relatie en gezondheid) verloor, raakt ik uit balans en begon ik met zoeken naar kracht. Kracht om mijn eigen leven weer op te kunnen pakken en om weer in balans te kunnen komen. Ik ben heel lang zoekende geweest naar DE gouden tip, maar deze bleek voor iedereen weer anders. Ik werd depressief, kreeg een burn-out en zag het licht niet meer aan het einde van de tunnel.

Omslagpunt

Alles en iedereen om mij heen kreeg van mijn malaise de schuld en ik kon alleen nog maar negatief en in tekorten denken, totdat een gedicht van Albert Einstein op mijn pad kwam. Ik kwam tot het besef dat niemand mij kwam redden of dit voor mij kon oplossen en dat ik, als ik verandering wilde, aan mezelf moest gaan werken:

Als ik doe wat ik altijd deed krijg ik wat ik altijd kreeg

Als ik blijf kijken zoals ik altijd heb gekeken
Blijf ik denken zoals ik altijd dacht
Als ik blijf denken zoals ik altijd heb gedacht
Blijf ik geloven wat ik altijd heb geloofd
Als ik blijf geloven wat ik altijd heb geloofd
Blijf ik doen zoals ik altijd heb gedaan

Als ik blijf doen zoals ik altijd heb gedaan
Blijft mij overkomen wat mij altijd overkomt
Maar als ik mijn ogen sluit en goed kijk naar binnen
Dan kom ik deze cirkel uit en kan ik steeds opnieuw beginnen

Bewustwordingsproces

Door in het verleden niet naar mezelf te willen kijken, te luisteren naar de tekens van mijn lichaam of situaties als lessen te willen zien, was ik in een soort vicieuze cirkel terecht gekomen. Toen ik me daar bewust van werd, wilde ik er alleen nog maar heel graag uit komen. Lezen hielp mij enorm tijdens dit proces en de juiste informatie kwam op het juiste moment op mijn pad. Ik werd steeds bewuster van mijn eigen gedachten, overtuigingen en patronen. Ik leerde de lessen uit mijn triggers te vertalen en de spiegels van anderen voor mijzelf in te zien.

Transformatie

Deze transformatieperiode is geen stijgende lijn geweest, maar een met hoge pieken en diepe dalen. Alle pijn in mijn volwassen leven kwam uit mijn verleden. Door dit te herkennen en te erkennen kon dit langzaamaan geheeld worden. Door deze oude trauma’s te helen, kom je steeds meer terug in je kracht en voel je je meer en meer verlicht. Het is een mooi proces die nooit op zal houden, maar wel makkelijker wordt en steeds meer verrijking met zich mee zal brengen. Het leven is niet iets dat je overkomt, want je hebt meer touwtjes in handen dan je zelf denkt. Door je bewust te worden, te manifesteren, dankbaar te zijn, goed voor jezelf en anderen te zorgen kan je leven rigoureus veranderen. Het enige dat je hiervoor mag doen is soms even stil staan, naar jezelf kijken/luisteren en in actie te komen.

Innerlijk kind werk

Mijn eerste actie was innerlijk kind werk. In mijn volwassen leven had ik veel last van dat wat ik in mijn kindertijd dacht tekort te zijn gekomen. Het innerlijk kind in mij bleef toen ik volwassen was vragen om die tekorten uit mijn jeugd en dat was zowel voor mij, als mijn omgeving doodvermoeiend. Door innerlijk kind werk te doen ontdekte ik wat ik precies tekort was gekomen, welke lasten ik was gaan dragen en dat ik verkeerd in mijn familiesysteem was gaan staan. Om dit stuk mede te kunnen helen heb ik de volgende tekst geschreven:

“Lieve papa en mama,

Jullie zijn de enige juiste ouders voor mij en oordeel niet over jullie. Ik ben trots om jullie kind te zijn. Bedankt voor het mooiste cadeau dat er bestaat: mijn leven! Jullie hebben alles gegeven wat jullie konden. Voor wat ik meen tekort te zijn gekomen, kan ik zelf zorgen. Ik ben 50% mijn moeder en 50% mijn vader. Ik pak mijn eigen plek in het familiesysteem en neem alleen mijn eigen lot aan en ben verantwoordelijk voor mijn eigen leven. Wat mij niet meer dient laat ik los.”

Door te accepteren, te vergeven en los te laten kon ik weer in mijn kracht komen.

Van mijn kracht, mijn werk gemaakt

Nadat ik flink aan mijzelf had gewerkt, voelde ik dat ik met mijn ervaringen en levenslessen heel graag anderen wilde helpen. Ik heb tijdens mijn proces de opleiding tot Holistisch Therapeut gevolgd en ben onlangs mijn eigen praktijk aan huis gestart. In mijn praktijk, die ik “Lief voor Jezelf” heb genoemd, help ik mijn cliënten om weer in hun kracht te komen. In het volwassen leven worden situaties of ervaringen net zolang gespiegeld, totdat je de les erachter begrijpt. Meestal komen mijn cliënten in eerste instantie met een hulpvraag die het vertalen van en de oorzaak achter een klacht betreft. Als we steeds verder gaan kijken naar de oorzaak van deze klacht, komen we veelal in de jeugd uit. Ik maak hierbij graag gebruik van opstellingen. Door een opstelling te doen met individuen, vloerankers, edelstenen of poppetjes krijg je inzicht in jouw systeem, patronen en overtuigingen. Hierdoor word je je bewust en kan je veranderingen in gang zetten, die er uiteindelijk voor zorgen dat je meer in balans en uiteindelijk in je kracht terugkomt. Deze methode is niet alleen toe te passen binnen gezinssituaties, je kunt het ook gebruiken om inzicht te krijgen in alle situaties waarbij meerdere personen met elkaar interacteren. Denk aan je werk, school, bijeenkomsten, vriendengroepen etc. De mogelijkheden zijn eindeloos om te herleiden waar jouw klachten (fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch, spiritueel) vandaan komen. Door deze puzzels voor mijn cliënten te vertalen, verkrijgen ze zelf inzichten hoe zij hun leven dermate kunnen aanpassen om zelf weer in hun kracht te komen. Ik werk met reiki tijdens mijn holistische behandelingen en combineer deze ook met mijn schoonheidsbehandelingen, zodat mijn cliënten zowel innerlijk als uiterlijk weer kunnen gaan stralen. Voor mij is dat het mooiste wat er is.

Claudia Eliens Over de auteur

Ik ben Claudia Eliens, moeder van 3 kinderen en woon in Veenendaal. Ik heb een eigen praktijk aan huis die “Lief voor Jezelf” heet en geef hier met veel liefde schoonheidsbehandelingen, visagie, reiki en holistische therapie. Mijn doel is om anderen innerlijk en uiterlijk weer in hun kracht terug te zetten. Door diverse behandelmethoden kan ik mijn cliënten inzichten geven om zichzelf te helpen helen en hun levenspad en passie te vinden en uit te voeren.

Website: http://www.liefvoorjezelf.com/

Liefs Claudia Eliens

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter