Menu
Body & Mind

De eerste stappen naar het holistische Slow Beauty

Holistische slow beauty

We leven in een wereld waar alles snel gaat, waar veel mensen langs elkaar heen leven en er overal een filtertje overheen wordt geplaatst zodat het mooier lijkt. Slimme marketingslogans laten je geloven dat reguliere cosmetica voor een mooie, stralende huid zorgt. Ga je goed naar de ingrediënten kijken dan blijkt daar niets van waar te zijn. Vaak zit er vooral rotzooi in die je huid en gezondheid helemaal geen goed doen. Door op een holistische wijze met je huid om te gaan zul je zien dat huidverbetering echt mogelijk is – maar wat houdt het eigenlijk in?

Holistische nadering

Holistisch wil zeggen dat het rekening houdt met alle aspecten van je leven. De holistische benadering leert ons dat niks uit een reeks losse onderdelen bestaat maar dat al die onderdelen met elkaar in verbinding zijn. Wanneer zich bijvoorbeeld in ons lichaam of leven een disbalans voordoet, zal dat altijd invloed hebben op meer of soms wel alle delen van het geheel. Het gaat dus niet alleen om huidverzorging, maar ook om je algehele welzijn. We noemen dit ook wel Slow Beauty. Een goede nachtrust krijgen, mentaal in balans zijn en ervoor zorgen dat je lichaam een voedzaam, uitgebalanceerd dieet krijgt maar ook de nodige beweging. Dit maakt allemaal deel uit van wat slow beauty is, het is in de kern een levensstijlkeuze. Het houdt rekening met het milieu en bevordert duurzaamheid in elk aspect van het proces. Het roept vragen op over de herkomst van de ingrediënten en de impact die het heeft op de wereld om ons heen. Maar er wordt ook gekeken naar de (huid)klachten die je hebt en wat daarvan de oorzaak kan zijn – acne op je wangen kan bijvoorbeeld betekenen dat je darmflora niet in balans is. Alle factoren komen samen om de beweging van het holistische slow beauty te bevorderen.

Slow beauty producten

De tijd nemen om te kiezen welke producten en behandelingen je nodig hebt, kan moeilijk zijn omdat je continu wordt gebombardeerd met advertenties. Het kan verleidelijk zijn mee te gaan met elke beautytrend, simpelweg omdat iedereen dat doet. Maar in plaats van op te gaan in een hype, moedigt slow beauty je aan om na te denken over wat je gebruikt en wat je ermee doet. Alleen dan ga je erachter komen wat echt bij je past en kan het zijn vruchten afwerpen.

Een simpele eerste stap is om te gaan zoeken naar producten die natuurlijk en biologisch zijn om je huid te voorzien van de puurste ingrediënten. Plantenextracten en natuurlijke oliën zijn bijvoorbeeld producten die je graag in je huidverzorging wil toevoegen. Met daarbij de nodige vitamine en mineralen die vaak worden toegevoegd aan natuurlijke producten ben je al heel goed op weg. Moeder Natuur heeft fantastisch werk geleverd door voor ons te zorgen, het is aan ons om ook goed voor haar te zorgen. Kijk vooral naar wat je huid nodig heeft en hoe de conditie nu is. Weet je dat niet, ga dan langs bij een holistisch huidcoach die je hiermee kan helpen en je kan adviseren.
Het holistische slow beauty gaat voor een ecologische en verantwoorde aanpak met ingrediënten die ethisch en duurzaam zijn. Denk daarbij ook aan verpakkingen die worden gerecycled of potjes die je opnieuw kunt gebruiken maar dan als pot voor een mooi vetplantje!

Wanneer kan ik resultaat verwachten?

Een ander aspect van slow beauty is dat je bewust moet zijn dat je in je huidverzorgingsroutine moet investeren en geen directe (na één nachtje slapen) resultaten kan verwachten. In een wereld vol snelle oplossingen, kan het wat geduld vergen om het voordeel in te zien van het gebruik van zachte natuurlijke producten die de tijd nodig hebben om hun werk goed te doen. In werkelijkheid geven snelle behandelingen vaak maar tijdelijke resultaten – terwijl investeren in een kwalitatief huidverzorgingsritueel langzamere, maar langduriger resultaten oplevert. Slow beauty-producten richten zich op het verbeteren van de eigen functies van je huid. De effecten van het product zijn daardoor lang nadat je het hebt aangebracht nog zichtbaar.

Het is ook goed om te weten dat de huid zichzelf ongeveer elke 28 dagen vernieuwt en deze snelheid vertraagt naarmate je ouder wordt. Het is daarom belangrijk om je gekozen producten de tijd te geven om hun magie te laten zien. Iets wat natuurlijk niet werkt als je continu andere producten gebruikt. Je moet echt minimaal 28 dagen een product uitproberen om er de voordelen van te zien – heb dus een beetje geduld!

Mentale welzijn

Tijd voor jezelf nemen is niet alleen een onderdeel van het holistische slow beauty, maar ook essentieel voor je mentale welzijn. Iedereen vindt het heerlijk om in de watten gelegd te worden, als je dat doet komen er endorfines vrij. Door endorfine verbetert je humeur en voel je je gelukkiger – waarom zou je dat niet elke dag doen! Maak daarom thuis een eigen spa-plekje en gun jezelf elke dag een moment om je huid te verzorgen. Kies producten waar je gek op bent, die je graag gebruikt en die voor jouw huid het beste werken – je make-up eraf halen aan het eind van de dag hoeft geen vervelende klus te zijn. Het voegt een element van luxe toe aan je leven als je ernaar uit kan kijken om je gezicht ’s avonds schoon te maken en te verzorgen! Laat het een rustmoment voor jezelf zijn voordat je naar bed gaat en neem wat extra tijd om je gezicht te masseren met die heerlijke reinigende balsem, waarbij je de geur ook echt opneemt.

Gezichtsmassage

Een gezichtsmassage heeft ontzettend veel voordelen, waaronder het stimuleren van de bloedsomloop en het verminderen van de fijne lijntjes. Je hoeft er geen uren mee bezig te zijn maar een vast moment op de dag voor je huidverzorgingsritueel is een goed begin van een gezond patroon. Als je klaar bent, kun je lekker even in bed lezen waardoor je huidverzorging in je huid kan trekken (in plaats van op je kussen te smeren!) en je hersenen kunnen ontspannen van de schermtijd. Dat is je eerste stap naar een nachtelijk ritueel dat je helpt naar een goede nachtrust en een fantastische dag.

Sanne Bolck Over de auteur

Na jaren op de “normale” manier te hebben gewerkt kwam ik erachter dat ik niet op het juiste pad zat. Ik miste verbinding en diepgang. Deze heb ik gevonden als Holistisch Huidcoach. Door een holistische behandelmethode en natuurlijke producten kan ik de true beauty naar voren halen en de soul in balans brengen. Selflove en selfcare zijn de sleutelpunten naar een stralende huid. Kennis en advies doorgeven over hoe dit te bereiken is het allermooiste!

Website: https://www.beyout.nl/

Liefs Sanne Bolck

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter