Menu
Persoonlijke ontwikkeling

Als je zoveel hebt gegeven en jezelf bent vergeten

Grote boom

Leven zoals je denkt dat er van je verwacht wordt hoe je moet leven

Hoppa daar lig je dan.

Al die tijd heb je het hoofd boven water proberen te houden, voor iedereen willen zorgen en jezelf van je best mogelijke kant willen laten zien.

Je wekker gaat en je bent “aan”.

Je kinderen moeten naar school, daar moet nog brood voor gemaakt worden, tas voor ingepakt en ondertussen moet alles zo gezellig mogelijk. Want je wil dat ze niets tekort komen. Als je wel uit je slof schiet voel jij je daar weer zo slecht mogelijk over en bedenk je van alles om het weer goed te maken zodat je weer een goede moeder bent en zo je plaatje compleet hebt.

Ondertussen ben je met je gedachten al op je werk, check je misschien je email en heb je al een telefoontje gepleegd.

Uiteraard kijk je ook nog even het nieuws om te kijken of je wel bij bent. Evenals Social Media en voel jij de jaloezie opkomen dat het bij anderen wel zo geweldig en fantastisch gaat. Dit wil jij ook, dus je gaat nog meer je best doen om te laten zien dat het bij jou ook geweldig gaat.

Één ding ben je vergeten en dat is: jij.

De echte jij, van binnen, wat jij echt belangrijk vindt als je alle gedachten en oordelen van jezelf en anderen loslaat.

Waar kies jij voor?

Je hebt zoveel opgevangen, zo je best gedaan om door te gaan, zo willen laten zien dat je sterk genoeg bent, aan de buitenwereld. Hierdoor ben je vergeten om te voelen wat jij wil en wat jij nodig hebt. Met wortel en al ben je omver geblazen. De wind heeft je omver geblazen en nu lig je daar. 

Leven zoals jij wil leven, lieve jij

Luister hiernaar lieve jij!

 Het is tijd om goed voor jezelf te gaan zorgen, om te luisteren naar wat jij wil, om jezelf de aandacht te geven die je altijd aan anderen geeft!

Geef jezelf de liefde waarnaar je verlangt

Omarm al je gevoelens, stop ze niet meer weg, ze mogen naar buiten.

Laat jezelf helemaal zien zoals je bent.

Wees lief voor jezelf.

Neem hier de tijd voor die je nodig hebt. Voed jezelf met fijne energie, geef geen energie meer weg.

Verzamel mensen om jou heen die jou jezelf laten zijn, waar je geen uitgeput gevoel van krijgt of waar jij je anders moet voor doen om maar lief gevonden te worden.

Jij bent al lief en helemaal perfect zoals je bent. Jij bent het waard om gelukkig te zijn en het leven dat jij wil leven te leven. Je hoeft alleen maar een keuze te maken en los te laten dat je aan van alles moet voldoen om goed genoeg te zijn.

Jij bent al goed genoeg, zonder voorwaarden.

Ga naar binnen, voel, ook de gevoelens waar je tot nu toe niet naartoe wilde, voel ze, ze mogen naar buiten, voel ze en omarm ze.

Wees er lief voor en laat ze los.

Lieve jij, maak vandaag die keuze om lief voor jezelf te zijn. Je bent een geweldig persoon!

Sta op en ga in het zonlicht staan. Sta op en neem jouw plek in, in het midden, niet aan de zijlijn, jij bent het net als iedereen waard om in het midden te staan, om gezien te worden, laat jezelf zien, je bent nooit alleen.

Zodra jij voor jezelf kiest zul je zien dat de mensen die hierbij horen ook op jouw pad komen, die jou energie geven en in jou geloven. En het allerbelangrijkste is om te geloven in jezelf.

Ga naar binnen en voel wat daar is

Waar is de echte zorg voor jezelf in dit verhaal? Hoe komt het dat je voor iedereen zorgt behalve voor jezelf?

Jij bent de belangrijkste persoon in jouw leven.

Zonder jou ben je er niet. Onderzoek waarom je het zo belangrijk vind om iets te laten zien, wat gebeurt er als je daarmee stopt?

Wat gebeurt er als je echt helemaal voor jezelf kiest? Als je niet de dienst van je collega overneemt, als je niet naar die verjaardag gaat waar je eigenlijk geen zin in hebt? En scheep jezelf niet af met het moet nou eenmaal zo, of als ik het niet doe doet niemand het. Ga dieper, waar ben je bang voor???

Ga voor de spiegel staan en wat jouw gedachten ook tegen jou zeggen, kijk naar je mooie lijf, je gezicht en zeg tegen jezelf: ik ben prachtig! En verder niks. Geen excuses of iets er achteraan waardoor jij jezelf naar beneden haalt.

Gewoon: ik ben prachtig!

Ga diep naar binnen en voel waar jij behoefte aan hebt. Ga dat lekker doen zonder excuses. En lukt dat echt niet, voel de blokkade in je lijf wat vertelt deze blokkade jou? Alle gevoelens, emoties, triggers etc gaan over jezelf en zitten in jou.

Stop met anderen de schuld te geven en ga naar binnen, naar jezelf. Wel met heel veel liefde, alle mooie dingen en ook de lelijke dingen zijn allemaal welkom, zorg er goed voor, verwelkom ze, ze zijn zo lang verstopt geweest in jouw lijf, je hebt er zolang geen aandacht aan geschonken omdat je dacht dat deze emoties jou van je plek zouden halen en jij daardoor geen mooi mens meer bent. Maar je bent zo mooi, zo prachtig, met alles van jou. Jouw verstopte emoties hebben jou tot nu toe hier gebracht. Je hebt moeten overleven, maar dat hoeft nu niet meer. Je kan helemaal voor jezelf zorgen en bent nu veilig, om er helemaal te zijn zoals jij bent.  

Verstop en verdedig jezelf niet meer. Je bent gewoon een supermooi mens. Neem je plek in en ga staan waar jij hoort te staan. In het midden, stralend.

“Als je blijft doen zoals je altijd deed, zal het altijd blijven zoals het was”.

Janneke Bulens

“Laat los zoals je DENKT dat het hoort, en ga leven en denken zoals je zonder te denken weet”.

Janneke Bulens
Janneke Bulens Over de auteur

Mijn naam is Janneke Bulens, 36 jaar oud, samen met Sander en moeder van vier prachtige kinderen waarvan één is gaan hemelen. Na een turbulent leven met veel trauma’s en heftige gebeurtenissen heb ik besloten om te leven vanuit mijn hart en te gaan leven hoe ik dat wil. Mijn uitgangspunt is om dit vanuit een open hart en liefde te doen. Mijn schaduwkanten niet meer weg te stoppen en er helemaal te mogen zijn zoals ik ben. Hierdoor ben ik in mijn kracht gaan staan en heb ik mijn overlevingskracht omgedraaid in liefdevolle levenskracht.

Website: https://www.byyou.nu/

Liefs Janneke Bulens

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter